Kad ološ promovira Hrvatsku...

Neobavezna rasprava bez svađa.
Deky
Beginner
Beginner

Re: Kad ološ promovira Hrvatsku...

Post by Deky »

Ruku na srce mi možemo reci što želimo,no mi smo takav narod kojema ako se pruži prilika ce nekog zeznut bez razmišljanja!

Svaka čast iznimkama,kojih nažalost nije puno.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Nikada nije u pitanju narod, nego pojedini ljudi. Ako si smeće - smeće si. Većina je gotovo uvijek OK, ali skloni smo generaliziranju i onda prišijemo svima nešto što je napravio pojedinac.
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
DeeJay
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by DeeJay »

Mioje su kupnje preko interneta do sada, s iznimkom jedne, prošle besprijekorno. I tada me je probao preveslati Nijemac, kolega radio-amater! Naime, htio sam kupiti rabljeni antenski rotator za jednu svoju antenu, a lik je nudio rabljeni "Stolle" rotator koji slovi kao kvalitetan rotator za TV i manje UKV antene. Uredno sam platio (uvijek plaćam odmah po zaključenju kupnje tako da mi svi prodavači daju najviše ocjene), a kada je rotator stigao - ni "S" od "Stolle" rotatora... Lik je iskombinirao dva no-name antenska rotatora (rotatorski sklop i upravljačka kutija su iz dviju različitih priča) i još se uvrijedio kada sam mu napisao neutralnu ocjenu iako sam trebao bez razmišljanja napisati negativnu jer se radilo o očiglednoj namjernoj obmani kupca krivim deklariranjem robe. Naravno, kad me je napao da sam nekorektno postupio jer ga nisam prethodno obavijestio dobio je jezikovu juhu nakon koje mi je samoinicijativno vratio novce za rotator (koji, btw, niti ne može opisati puni krug nego mu fali nekih tridesetak stupnjeva!) kako ne bih dalje šiljio jer sam mu nagovijestio mogućnost da cijeli slučaj sa fotografijama i detaljnim opisom dam eBayu na uvid. S Kinezima nemam problema, kada kupujem elektroničke komponente iz Hong Konga stižu dosta brzo i točno ono što sam naručio, u pravilu s troškovima slanja 0,00 dolara i beskrajnim zahvalama i pozivima da i ubuduće kod njih kupujem (znaju mali žuti kako se radi biznis!) pa i kada kupim nešto u iznosu od samo par dolara.
To be sure of hitting the target, shot first and, whatever you hit, call it the target.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

27.05.2014 19:34
Hrvatska pošta uvela mjere zaštite od prijevara prilikom kupnje putem oglasnika ili interneta

27.05.2014 19:34

Kupio mobitel, dobio ciglu

Hrvatska pošta uvela je novu sigurnosnu mjeru prilikom primitka pošiljaka za koje primatelji trebaju platiti otkupni iznos pošiljatelju. Ova mjera uvedena je zbog povećanog broja prijevara prilikom kupnje putem oglasnika ili interneta, kao i radi zaštite potrošača.

Za pošiljke koje se šalju uz dopunsku uslugu „otkupnina“, kao i do sada, primatelj će primitak ovjeriti svojim potpisom, a iznos za otkupninu i poštarinu za doznačavanje otkupnog iznosa pošiljatelju predati radniku Hrvatske pošte.

Novost je da primatelj može odmah nakon primitka pošiljke, bilo na svojoj adresi bilo u poštanskom uredu, u nazočnosti radnika Hrvatske pošte otvoriti pošiljku kako bi se uvjerio da se u njoj nalazi sadržaj koji je platio. Ako to nije slučaj, Hrvatska pošta će na zahtjev primatelja sastaviti zapisnik o nepravilnosti pošiljke te će primatelj odmah ostvariti pravo na povrat plaćenog iznosa otkupnine i poštarine za doznačavanje otkupnog iznosa, a pošiljka će se vratiti pošiljatelju, priopćeno je iz Hrvatskih pošta.

http://www.istarski.hr/node/13708
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Ova vijest je direktno vezana na postojeću temu, pa sam je nadopunio. O ovome smo pričali, sve se o tome zna, pa je ovo trebalo učiniti puno prije.

Dodao bih još i to, da ako se nekome dogodi ovakav pokušaj prijevare, da OBAVEZNO obavijesti policiju. Nije dovoljno samo spasiti novac, treba kazniti počinitelja.

Svi mi znamo što znači povjerenje u ovakvim transakcijama. Osobno sam preko oglasa na forumima ili njuškalu prodao dosta toga. Nikada, ali nikada nisam imao problema niti se netko požalio. Ono što je bilo na fotki u oglasu, to je primatelju i isporučeno. Čak mi se, u par navrata, desilo da su se ljudi nakon što bi primili kupljeno, javljali i izražavali zadovoljstvo jer je predmet bio u živo atraktivniji nego na fotkama.

Malo po malo, neke stvari ipak dolaze na svoje mjesto. I to je dobro.
scout
Deputy
Deputy

Post by scout »

...drago mi je pročitati kad neke stvari polako dolaze na svoje mjesto.Mogućnost zlorabljenja kojom su se do sad služili sitniji ili krupniji kriminalci (nevidim drugu kvalifikaciju) kod različitih prevara je ovako puno manja .No....kako je tema široka ne mogu a ne spomenuti i još jednu od ''strana medalje'' ,meni osobno ne razumljivu .Ako xy trgovac ima uredno registriranu tvrtku u RH (koja ima svoju poslovnu web stranicu ,poslovni e-mail,čak i internet trgovinu na istoj stranici- gdje korisnik pri registraciji upisuje svoje osobne podatke uključujući i OIB) ,i ako se na istoj stranici ''koče imena'' naj većih svjetskih proizvođača ...ako je pri tome vidljivo da se radi o ''sestrinskoj'' trgovini tvrtke iz druge države ...i eventualni kupac želi potrošiti svoj novac prema zavidno i uredno prikazanoj ponudi .....zbog čega ,s kojim razlogom ,ciljem... ili navadom taj xy trgovac ne odgovara na desetke jednostavnih upita o konkretnoj ponudi .Preko interneta se obavljaju poslovi koji teže nenapisljive novčane iznose ,dogovaraju svi mogući poslovi ,pa mi je stoga jako čudna takova praksa .Većina domaćih trgovaca očito ne percipira ''malog'' kupca kao nekog -gdje može prepoznati svoj interes i zaradu, na kraju krajeva .Na poruke ne odgovaraju ,stranice su im često ne ažurirane ,o nekoj poslovnosti i ljubaznosti dalo bi se napisati nekoliko stranica .Čast malobrojnim iznimkama !!Neznam koliko je ispravno opisati nekoliko osobnih iskustava pa ću to za sada ''ostaviti po strani'' .No ,raditi posao na takav način ,a kasnije ''njorgati'' kako posao ''ide loše'' je -apsurd .
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Ha čuj,Scout,evo moje jedno "live" iskustvo...

Htio sam napraviti dvije minimalističke kožne futrole za džepne noževe po uzoru na onaj kožni nosač baterije.
Prošao sam svaku kožarsku radnju u Ilici od Trga do Črnomerca.
Jedna nije radila,ja sam bio iz noćne a ta radnja otvara i zatvara kasnije. Ok,ima ih još mislim ja.

I što se desilo?

Idem od jedne do druge do treće i svake radnje i evo samo najjači biser tog dana : ulazim ja u haustor neke zgrade prije Frankopanske...krećem prema radnji koja je u dvorištu i pri ulazu primijetim čiču kako se diže sa terase kafića preko puta radnje i ide k radnji.
Poučen iskustvom iz prethodnjih radnji,rekoh : e,sad si moj!

Kažem ja njemu : Dobar dan,majstore! Ima li posla?
-Neeee,ma slabo ide! Situacija je kao i svugdje drugdje bla bla.

- Evo,sad ću ja to popraviti!

I izvadim taj držač baterije (ili pendreka nekog možda). To je napravljeno od dva komada kože,jedan širine 4 i dužine 15 cm a drugi širine 7 i dužine 9 cm i jednog drukera i konca.
Kažem da trebam dva takva,samo sa par mm razlike.

Kad je frajer počeo kukati da neeeee...da je to puno posla,puno novca jedno 300-400 kn,da to najbolje otići u dućan i kupiti gotovo...
Pa ja sam dobio popizditis po 3-4 put tog dana sa nekim kožarem!

Realno gledano,za kožni etui za ključeve treba više kože,ovo nadrljaš za sat-dva maksimalno i uzmeš 50-60 kn po komadu.
Lik doslovno ne želi raditi.
Živi od prodaje torbica i novčanika sa natpisima Armani,Chanel,YSL itd.
Ali na reklami piše da je to kožarski obrt.

Krasnog li majstora!

Takoca da razumijem što si htio reći,nije mi se samo tada desio takav bedakluk od strane trgkoca/majstora/nadrimeštra.
Ali najbolje je onda da naglasiš o kome je riječ...neka mu malo padne promet...neka malo dođe na loš glas...mislim da si mi čak i rekao o kome je riječ...stvarno nemam riječi,jer dotični vidi (ako uopće prati mailove) da si super-mušterija i da nema puno takvih pa da se može bahatiti.
A i da ima puno takvih,on od toga živi i mora paziti svaku mušteriju!

A pogotovo sada kada se dosta toga izvana može naručiti puno jeftinije nego kod nas!

Evo jedan primjer do čega je dovela ta reklama :

Nešto mi je jedan dosta mlađi frend poludio za airsoftom pa je nekako u meni našao zanimljivog sugovornika i ja sam tako malo počeo zujati po netu malo o tome i našao mu neke savjete koji njemu ni na pamet pali nisu (da mu te igračke spadaju u oružje D kategorije,i malo o taktici i kamuflaži) a za uzvrat ja ispalim malo plastike iz njegovih igrački (koje uopće nisu bezopasne).
I sad sjedim pred netom,gledam kaj tu ima ne da se počnem tim baviti nego zanimacije radi,da mogu sudjelovati u razgovoru o toj temi.

I ispada da je glavni zastupnik za opremu firma Hristo.hr .
I frend mi kaže da se kod njega kupuju kuglice jer su jeftine a na sve ostalo firma lupa basnoslovnu maržu.

Par tjedana poslije,sjedim u Zg u kafiću,gledam mobitelom nešto na Jubitu vezano za airsoft,konobar vidi i pomisli da se i ja time bavim i eto komunikacije po principu "sine Brute zar i ti?" :-)

Objasnim ja njemu da se ne bavim time,nego samo pasem okice i zašto to radim,pa mi on u razgovoru isto kaže da se kod Hriste kupuju samo kuglice a ostalo ne,jer je preskup!

Ne da mi vrag mira i odem ja malo guglati i pogledati cijene vani i ispada da je jedna puška koja ovdje košta u rangu od 400 do 500 kn vani jeftinija za 50-70 kn.

Pa to i nije neki profit a sigurno i nije stavka da neki predmet dođe doma za dva mjeseca umjesto SADA.

A eto...dva čovjeka iz dva različita mjesta...pa to znači barem dvije ekipe od petnaestak ljudi...to znači da bar tih 30ak ljudi je radilo toliku anti-reklamu da sad svi vjeruju da je taj igrač preskup i kupuju mu kuglice i tak neke sitnice i ništa više!
I izgleda da je trgovac to primijetio i korigirao podosta cijene.
E,sad mu samo mogu zaželjeti sreću i profit u budućem poslovanju ;-)
Ja se ipak budem klonio te zabave (uz napomenu da je zaista privlačna !!!)

Ali činjenica je da anti-reklama ima svoju svrhu i slobodno izblamiraj takve trgovce svakom prilikom!
Pa nek' dila po zemljama sa još manjim novčanim stanjem u novčaniku.

A ovo što je pošta uvela mi se čini genijalna ideja ;-)
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Air soft NE spada u oružje kategorije D. Zračno oružje spada, ali ono koje ispaljuje dijabolu, kuglicu ili strelicu. Air soft ispaljuje plastične kuglice i ne spada u oružje, bez obzira što ta kuglica može ozlijediti oko. Zato se i nose zaštitne naočale i maske.
MaxMagnus
Accurate Shooter
Accurate Shooter

Post by MaxMagnus »

Hvala na pojašnjenju.
Tu informaciju sam našao na wikipediji,čitajući o airsoftu a ne na stranicama MUP-a gdje inače čitam zakon o oružju ni ovdje.
Bilo je baš i zakonsko tumačenje tih naprava tamo u raznim državama pa sam škicnui za neke pa i našu državu.
No,kako tamo svatko može tipkati,naravno da to ne može biti onda i ispravno.

Pogreška primljena na znanje ;-)
zna se kakav neprijatelj je dobar neprijatelj...

---------------

Samo dvoje je umrlo za tebe :
1. Isus Krist
2. Hrvatski domobran

Jedan je umro za tvoju dušu,drugi za tvoju slobodu.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

U tome i je problem - da SVATKO može napisati SVAŠTA. Bez obveze da to što je napisano doista i je tako kako je napisano.
Nitko nije nepogrešiv, greška se može potkrasti, ali namjerno i iz neznanja OVDJE sigurno neće biti napisano nešto što nije točno.
Post Reply