PARADA

Neobavezna rasprava bez svađa.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

PARADA

Post by EdgarFranjul »

NA GAY PARADI POLICIJA RASTJERALA TURISTE, NAPRAVILA ŠTETU PARADI I GRADU

Posted On 07 Lip 2014

Dok drugi mediji raznose neistine udarno.com će vam prezentirati istinu, a to je da smo organizirano novinare ubacili među publiku. U svaki kafić su policajci upadali i vidljivo nenaoružane i nenasilne umirovljenike starce legitimirali i uznemirivali. Turisti su u panici bježali i ostavljali novčanike.
gay-pride-split.jpg
Otužna Gay parada je održana sa stotinjak aktivista. Policija je po centru grada na nevažnim mjestima zlostavljala građane. Praktički djeca sa 20 godina dobili su značke da u civilu uznemiravaju turiste i pojašnjavaju im, kako je Hrvatska katolička zemlja. Kako nam tvrdi mladi kanadski poduzetnik Matias L., ostao je šokiran kada ga je policajac u civilu koji je stajao na Voćnom trgu sa velikim križem i krunicom oko vrata uveo pretresati u obližnji hodnik i hvatati za spolovilo. Građani se žale da ih se tretira kao teroriste, a neobrazovani pojedinci policije dokazuje da brojni od njih nemaju niti položen psihotest. Ispovjedio nam se zatečeni u prepadu: “Ja sam gay i nemam sa tim problema, oni rade svoj posao, no mojim prijateljima je neugodno, oni su iz inozemstva došli sjediti i pogledati, mislim da ne izgledam kao terorist.” -rekao nam je Alen Župić dok smo pratili kako su policajci u civilu zaskočili na cijeli štekat pred Britanskim konzulatom potpuno fine, kulturne, nenasilne cure i mladiće. Njegov prijatelj je bio vidno šokiraniji da se osjeća potpuno neugodno da se na sred Rive na javnom mjestu ga izlaže i sramoti.

baka bjezi

STARIJA GOSPOĐA U CRVENOJ MAJICI IZ NORVEŠKE JE POBJEGLA U TRAUMI, A OSTALA JOJ JE TORBA

Ono što je najgore tu su bili nazočni i strani turisti iz Njemačke i Norveške. Madalain (75) i Norveške nam je rekla kako je doživjela traumu. “Jeli se dogodila pljačka? Tko su ovi momci oko mene?” Jedni su se drugima pravdali. U strahu su pobjegli glavom bez obzira. Drugi galantan gospodin koji je ručao također je doživio prepad. Kada smo to uočili razgovarali smo na engleski sa njim i pitali ga što je uradio. Odgovorio nam je da djelatnici policije ne znaju engleski jezik pa nisu ni znali što žele, ali se skoro ugušio. “Pokazao sam im svoje isprave, no nisam im pokazao diplomatski imunitet. Drago mi je da sam vidio kako imate nekulturnu i neodgojenu policiju. Legitimiraju me jer su me ocijenili sumnjivim. A kada me Balkanac sumnjiči za nešto a ni ne zna tko sam, on govori o Hrvatskoj.” - rekao nam je.

Nedvojbeno je policija dokazala da za ovakve skupove nema kulturne, obrazovane i pristupačne osobe, koje znaju ocijeniti tko je turist, prolaznik, a tko nasilnik. Grad Split nije grad ograda. Unutar povorke Gay pridea su se možda stotinjak građana zabavljali sa plesom i zvižducima, a grad je bio prazan. Pojedini policajci su se dokazivali uznemiravajući građane koji su pili piće i išli od kuće do posla i obrnuto. Na akademiji mladost ništa nije naučila. Nisu realizirali nasilje kroz ulicu, pa su dobili na poklon značku da svoje unutarnje strahove prebacuju na druge. Starije kolege nisu ništa bolje. Dok im je rukovodstvo kakvo je, ne trebao očekivati od policajca ništa nego da bude seoski drumski zaskočnik.

Udarno tim
"MOJU PROŠLOST,GOSPODINE, PREPUŠTAM TVOJOJ MILOSTI.
MOJU SADAŠNJOST, TVOJOJ LJUBAVI.
A MOJU BUDUĆNOST, TVOJOJ PROVIDNOSTI."
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Re: PARADA

Post by EdgarFranjul »

BEZ INCIDENATA
Povorka ponosa prošla praznim splitskim ulicama

Autor: Damir Petranović
7.6.2014 15:47:41
7.6.2014 14:05:56

Na četvrtom Split Predeu okupilo tek stotinjak sudionika. Nakon mirnog okupljanja na Đardinu povorka je prodefilirala praznim splitskim središtem pod jakim policijskim osiguranjem

'Ove godine primjećujemo pomak nabolje u atmosferi oko Pridea. Sav njegov smisao je vidljivost odnosno da ljudi prihvate da postoje LGBT osobe oko njih, tržimo dostojanstven obiteljski život i pravo na usvanje djece jer znamo voljeti', kazao je Mateljan uoči polaska povorke.

Nakon što se povorka vratila na Đardin Mateljan je u obraćanju okupljenima prozvao Vladu poručujući: 'Ljudska prava ne mogu čekati i ne pristajemo na privremena rješenja'.

Incidenata na ovogodišnjem Prideu nije bilo osim verbalne prijetnje jednog 19-godišnjaka. Policija je mladića kazneno prijavila pod sumnjom da je na društvenoj mreži uputio na portal udruge Rišpet 'ozbiljne prijetnje iz mržnje članu udruge', koja je jedan od organizatora današnjeg Split Pride okupljanja.

Premda je najavio da će predvoditi povorku, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar nije se pojavio jer je procijenio da je u SDP-u potrebniji.

Povorku je pozdravio dogradonačelnik Goran Kovačević, a od javnih osoba na skupu su primjećeni Krunoslav Borovec, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije te Jovan Kojičić, savjetnik premijera Crne Gore za ljudska prava.

'Ponosni smo na vas i na građane Splita jere je sve prošlo kao festival demokracije', rekao je Kovačević.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... icama.html
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Veliki novci za malo okupljanje – šest policajaca na jednog sudionika

Danas je održan četvrti po redu Split pride. Organizatori su prijavili da očekuju 300tinjak sudionika, međutim povorku je sačinjavalo tek njih 100tinjak. Po pisanju nekih medija, koji su priložilli i video snimku početka povorke – samih sudionika je bilo tek 50tak, međutim nakon što im se pridružila nekolicina turista povorka je, zajedno s novinarima koji su je pratili došla do brojke od 100tinjak.

Za jednog sudionika Pride-a predviđeno 2 policajca, dobili 6

Ovu povorku je osiguravalo 600 policajaca i specijalno sofisticirano policijsko vozilo. Policija je predvidjela da jednog sudionika parade štite dva policajca. No zbog malog odaziva ispalo je da su šest policajaca štitila jednog sudionika.

Prazan grad

S druge strane udruga Urbana desnica, pozvala je Splićane da danas popiju kavu na određenim lokacijama izvan strogog centra grada te doniraju novac u postavljene donacijske kutije Caritasa za poplavljena područja u Hrvatskoj.

Humanitarna akcija „Prazan grad“ bila je posvećena isključivo osobama ugroženim poplavama, priopćili su iz Urbane desnice te napominju da oni ne mrze nikoga niti imaju bilo kakve predrasude prema osobama druge seksualne orijentacije.

Smatraju da „prije svega postoje i ugroženije osobe u Hrvatskoj koje trebaju proračunski novac i pomoć. Odgoda ovogodišnjeg pride-a bio bi možda najbolji potez ove ekipe, s obzirom da su mnoge organizacije otkazale svoje skupocjene manifestacije koje mi plaćamo“.

Osiguranje utakmice najvišeg rizika koštalo duplo manje

„Ono što nam smeta”, rekli su iz Urbane desnice “je skupocjena manifestacija čije policijsko osiguranje iznosi više od 1,5 milijuna kuna, a povorku čini maksimalno 1000 osoba“. Dali su i zanimljivu ilustraciju: osiguranje zadnje utakmice najvišeg rizika između Hrvatske i Srbije održane u Zagrebu, iznosilo je ukupno 700.000,00 kn, a osiguravalo je događaj od preko 20.000 ljudi”.

I HDZ pozvao organizatore da se ove godine okupe u dvorani za pomoć Slavoniji

Splitski HDZ pozvao je organizatore Split pridea da svoju paradu, koja se u subotu treba održati u Đardinu, održe u nekoj kongresnoj ili sportskoj dvorani, a novac kojeg bi se potrošio na silno osiguranje parade preusmjere za teško stradala poplavljena područja Slavonije.

“Pozivamo vas da ovogodišnji Pride održite u nekoj kongresnoj ili sportskoj dvorani, uz istu publiku, uz iste izvođače, uz iste aktivnosti. Možda nećete imati potpuni komod i komfor, ali vjerujte nemaju ga ni svi volonteri i stanovnici lijepe naše Slavonije”.

Izvor: narod.hr

http://narod.hr/hrvatska/split-pride-ve ... okupljnje/
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Moram primijetiti da je Urbana desnica izvrsno obavila posao i pokazala kako treba tretirati ovakve "evente".

Potpunim ignoriranjem.

Ono što je cilj organizatora ovakvih provokativnih okupljanja, bogato financiranih izvana i iznutra, nije ništa drugo nego provokacija. A kada netko ogorčen reagira, cilj je postignut: dokaz o "homofobnoj", pokatoličenoj rulji je tu i to se može napuhivati i optuživati cijeli narod za "homofobiju", kršenje manjinskih prava i slične demagoške floskule.

Nisam nikada čuo da je u Hrvatskoj netko dobio otkaz ili manju plaću jer je homoseksualac ili lezbijka.

Neki frendovi, kojima sam poslao par mailova ove tematike, pitaju me zašto se "palim" zbog dvije cure i dva dečka?

Odgovorio sam da nije problem u dvije cure i dva dečka već u tome da netko bolestan pokušava mene zdravog uvjeriti da trebam biti bolestan kako bi se oni bolje osjećali.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

D. Zovko: LGBTQ udruge smeta ignoriranje ostalih Hrvata

Objavljeno Nedjelja, 08 lipnja 2014 18:00

Ingoriranje parade u Splitu

Za sebe osobno sigurno mogu tvrditi samo jedno - ne ću živjeti vječno i ne ću biti kreator budućnosti mojih sinova za dvadesetak godina, a pogotovo ne njihovih nasljednika. No, u Gej parada Splitovom trenutku ima osoba u Hrvatskoj koji tvrde da to mogu biti. Postoje osobe u Hrvatskoj koje, bez upotrebe navodnika uz riječ budućnost, za sebe tvrde da su oni budućnost ove zemlje Hrvata. Kazuju da ih ima dosta. Te osobe pripadaju LGBTQ zajednici. (Uostalom, tko je meni kriv što sam pesimist i nemam ljubavnika pa budućnost Hrvatske ne mogu predvidjeti.)

No, te muškarčine, koje se sablažnjavaju na pomisao da mi potomci majmuna iz Dalmatinske zagore imamo žene kao partnerice pišu ovako; citat HINA-e: „Slobodan i antifašistički Split, koji će se okupiti na Povorci ponosa je budućnost naše zemlje koja pripada svima nama, solidarnim borcima i borkinjama za potpunu ravnopravnost koja zasigurno dolazi – zajedno nas ništa ne može zaustaviti. Pokažimo da ne ćemo samo šutke stajati postrance, budimo solidarni i solidarne jer nas zajedno ništa ne može zaustaviti."

Poruka je to iz Zagreb Pridea upućena prošli tjedan Splićanima uoči Split Pridea koji je održan u subotu i, Bogu hvala, prošao je bez izgreda sa strane splitskoga puka koji je to silom morao gledati na Rivi okružen brojnim policajcima iz nekoliko hrvatskih županija. Držim da bi organizatori te povorke homoseksualaca i lezbijki „dušu dali" za to da se dogodio neki, pa makar i slučajni, izgred! Zamislite koliko bi onda dobili prostora u EU medijima za blaćenje svega što postoji u Hrvatskoj.

No, što bi ova citirana poruka LGBTQ udruga iz Zagreba (u kojem će se 14. lipnja održati ista takva povorka) trebala, u konačnici, značiti? Može li se ova poruka prevesti da običan govor. Dakle, kakve veze ima splitski antifašizam prije sedamdeset godina i sadašnje LGBTQ udruge u Hrvatskoj te zašto se te udruge pozivaju upravo na antifašizam?

Znači li to da je Split tek sada slobodan (!!!) te da su svi ostali ljudi koji ne podržavaju razmišljanja i način života homoseksualaca i lezbijki – fašisti!?

Uostalom zašto koristiti riječ antifašistički ako se netko bori za nekakva svoja prava u 21. stoljeću i to dovoditi u kontekst sa sadašnjim građankama i građanima Splita? Morbidno. S kim se i u kakvu vezu, ta ogromna većina sadašnjih građana Splita, uspoređuje po tvrdnjama članica i članova LGBTQ zajednice iz Zagreba!? Zar s talijanskim fašistima? A, oni koji su ih podržali na njihovoj Paradi ponosa u Splitu (ma zamisli naziva!) su kao nasljednici antifašista - komunista tipa Tita ili Splićanina Jurjevića - Baje. Ma, hajde.

Ekshibicionizam

Baš nitko normalan (koliko mi je poznato) ne dovodi u pitanje činjenicu da je otkad je svijeta i vijeka bilo osoba koje se udružuju u LGBTQ zajednice. I neka ih, neka žive. Postojeći zakoni u RH omogućili su, već sada, tim osobama istoga spola koje zajedno ljubuju, dovoljno prava. Čak i previše. No, još im nije dosta. Ti ljudi stalno idu dalje u svojim novim provokacijama koje heteroseksualce dovode, najblaže kazano, do bijesa.

Eto, u Splitu njih oko dvije stotine (koliko ih je sudjelovalo na tom okupljanju) ljutito su podigli glas jer nitko od viđenijih vladajućih hrvatskih političara iz SDP-a ili HNS-a nije sudjelovao u njihovoj povorci za ravnopravnost. Dakle, sad su im na udaru i ti njihovi političari tipa Mesića, Milanovića, Pusićke, ona dvojica ministara Ostojića... koji su ih zadnjih desetak godina zdušno podržavali i financijski pomagali. Reklo bi se „smijao se lonac poklopcu, a oba crni".

Uostalom, što te osobe iz LGBTQ udruga mogu očekivati kada Milanović javno izgovori „za brata me baš briga". Ako ga za brata nije briga zašto bi ga bilo briga za nekog homoseksualca iz Gunje koji sada nema ni krevet?

Ravnopravnost? Ako su te osobe doista za ravnopravnost svih ljudi nipošto ne bi trebali javno isticati svoju seksualnu opredijeljenost na takav način, izolirajući sami sebe u svojevrstan geto. Jer nitko ih ne želi izolirati i otuđiti od naroda - nego oni svjesno izoliraju sami sebe.

I, na koncu, koju poruku žele poslati ostalom puku koji im se ruga dok gleda kako šeću u Povorci ponosa. Nikad mi ne će bit jasno zašto je tim ljudima potreban toliki ekshibicionizam na tim „paradama". Budite što želite, učlanite se u stranke, predlažite nove zakone ali pustite narod da na miru subotom popije kavu na Jelačić placu ili splitskoj Rivi.

Ako se vode načelom: „Pogledajte koliko smo ponosni kada se, ovako u grupi, možemo izjasniti da smo homoseksualci i lezbijke, a vi niste jer to ne želite priznati. Mi ne želimo imati djecu; samo nas ljubav spaja. No, mi smo budućnost Hrvatske!"; nije mi jasno kako im još uvijek nije jasno da kod većine Hrvatica i Hrvata izazivaju još veću averziju i samim tim potpuno ignoriranje prema LGBTQ udrugama no što je dosad bilo otkad je hrvatske države.

Domagoj Zovko

http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi ... rvata.html
BorisVasiljevic
Deputy
Deputy

Post by BorisVasiljevic »

EdgarFranjul wrote: Odgovorio sam da nije problem u dvije cure i dva dečka već u tome da netko bolestan pokušava mene zdravog uvjeriti da trebam biti bolestan kako bi se oni bolje osjećali.

Upravo se o tome radi - netko bolestan želi uvjeriti sve druge da su bolesni. Uključujući i napadajući čak i one gay ili transrodne osobe koje ne žele sa tim sotoniziranim lobijem imati nikakvog posla ili kontakta.
Chuck Norris can squeeze orange juice from a banana.
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Traže li seksualne manjine prava ili povlastice?

11.06.2014 11:15

Ne, nije lako biti pripadnik manjine, biti drukčiji, pokušati se uklopiti, možda biti nešto što nisi. Ali današnji je svijet dosegao krajnje granice osobnih sloboda i više ne prisiljava druge da budu ono što nisu. Svaku manjinu treba poštivati i uvažavati, ali to ne znači da manjine imaju pravo na dodatna prava ili pravo da radikalno mijenjaju ili ukidaju postojeće vrijednosti i zakone koji su na dobrobit sviju. „Prava manjina često idu samo u jednom smjeru – oduzimanjem prava većini.“ – tvrdi naš čitatelj i smatra da se kod agresivne borbe LGBT zajednice za dodatnim pravima zapravo radi o suvremenom rasizmu.

Čujem neki dan sljedeće: „U komunizmu nisi mogao doći na red zbog članova partije, jer oni su bili tobože zaslužni za mnoga herojska djela. U posljednjih 15 godina u Hrvatskoj nisi mogao doći na red zbog Srba, jer prema njima se postupalo rukavicama zbog tobožnje tolerancije i nedavnog rata. Danas ne možeš doći na red zbog gay osoba – ako netko odabere tebe, a ne gay osobu, počinio je zločin na temelju homofobije.“

Ovaj kratki citat u sebi sadrži sve što stoji iza tzv. poštene borbe manjina za njihova prava. Ustvari, trebalo bi pogledati što uopće predstavlja pojam „manjina“ i zbog čega bi neka manjina imala više prava na nešto (obično se radi o prednostima kod zaposlenja, napredovanja, školovanja…) od nekog nesretnika koji eto nije član manjine.

Popuštanja nekome zbog toga jer je primjerice druge nacionalnosti ili zbog njegovog izbora životnog partnera prava je Pandorina kutija. U toj se kutiji nalazi toliko zla – primjerice, ja kao Hrvat otiđem raditi u Njemačku gdje postajem statistička manjina. I sad bih trebao zatražiti kraće radno vrijeme, bolju stopu poreza, jeftinije stanovanje? Tko mi daje pravo da tako nešto tražim i da umanjujem vrijednost vrijednog domaćeg radnika?

Kod LGBT zajednice stvar je potpuno ista – na nedavnom referendumu žarko su željeli redefinirati pojam braka, iako su to upakirali u celofan na kojem je pisalo „borba protiv homofobije“. Iako statistički gledano gay populacija u odnosu na ne-gay populaciju ima mizeran postotak, postojala je (ne)realna opasnost nastanka situacije u kojoj bi vrijedilo „sve je brak i ništa nije brak“.

Jasno mi je da se danas mnogi zalažu za prava manjina jer to je trenutno „in“. Ako se ne zalažeš za prava manjina ti si homofob, zatucan, ksenofob, klerofašist ili nedajbože katolik. No svakom tko je imalo upućen jasno je da se ovdje radi o manipulaciji ljudi u maniri nekadašnjih „za prosperitet nacije i borbu protiv fašizsma“ pokliča.

Prava manjina često idu samo u jednom smjeru – oduzimanjem prava većini. LGBT zajednica iz jasnih razloga ne želi da se u školskim imenicima ili osobnim dokumentima nalaze arhaični pojmovi poput „otac“ ili „majka“, već roditelj A i roditelj B. Ovdje dakle svoja prava gubi većina, no interesantno je da im to nije jasno, već oni poput brižne majke samo razmišljaju o pravima te tobožnje manjine. I tako mlin ide na vodu dokle god u dokumentu ne vidiš da su te iz „otac“ prekrstili u „roditelj A“. Tada je doduše već kasno. Baš kao što su se pojedini Francuzi čudom čudili kad su, dolazeći po djecu u vrtić, od tamošnjih odgajateljica bili upitani „jeste li vi roditelj A ili B?“.

Tzv. prava manjina zapravo su rezultat posvemašnjeg hedonizma koji je poput slaka preplavio kuglu zemaljsku. Ja želim – to je postala vodilja čitavog društva. Odgovor „ne možeš“ više nije prihvatljiv. Ljudski život postao je predmet trgovanja i potomstvo ovisi u količini zelenih novčanica. Bolesni koncepti poput surogat majčinstva pokazatelj su razine morala suvremenog društva koje sve što postoji mjeri u novčanicama. O pojedinačnim slučajevima, rijetkim kao voda u pustinji, razglaba se naširoko i nadugačko, dok se o stvarnim problemima poput 10000 pobačene djece godišnje u Hrvatskoj ne govori. Jer bitne su manjine.

Manjine su stoga samo hype ili buzzword kako to vole kazati neki mediji, dok su stvarni problemi nešto sasvim drugo te nemaju nikakve veze s nedostatkom nekakvih prava. Agresivna borba za raznorazna prava, obično na uštrb većine, najgore je što je donijelo tzv. suvremeno društvo. U potpunosti sam protiv toga da se određenoj grupaciji daju neka dodatna prava isključivo zbog nacionalnosti, seksualnog opredjeljenja ili drugog – protiv toga bi trebao biti svaki razuman čovjek. Jer to je, da se tako izrazim, suvremeni rasizam.

Borite se stoga protiv agresivne borbe manjina čiji je cilj da među jednakima postanu jednakiji. U suprotnom ćete se uvijek naći na prvoj strani osobe iz citata s početka teksta. Stručnosti i ljudskim kvalitetama usprkos.

Bruno Kos

http://zdravstveniodgoj.com/news/traze- ... povlastice
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

http://www.dragovoljac.com/index.php?op ... &Itemid=13

Nakon Splita, podbacio gay pride i u Zagrebu

Autor Uredništvo
Subota, 14 Lipanj 2014 16:48

Nakon što se u Splitu skupilo samo pedesetak učesnika gay pridea a cijeli je skup naišao na opće ingoniranje Splićana te su sudionice marširali skoro praznim gradom, danas se slična stvar ponovila i u Zagrebu. Grad, doduše, nije bio prazan, ali je povorka isto tako najvećim djelom ignorirana u toj mjeri da potrebe za osiguranjem takoreći nije ni bilo.

Ipak ćemo, naravno, svi mi za ovo plaćati kao i svih godina do sada.

Umjesto najavljenih nekoliko tisuća, skupilo se tek par stotina pedera i njima sličnih.

No, ovaj su put, kako se čini, bili daleko iskreniji nego na svim ostalim svojim 'paradama'. Poruke koje su slali nisu se ticale samo njihovog statusa u društvu, nego su bile čisto političke.

Tako se slavilo bratstvo i jedinstvo, iskazivala ljubav prema srbima i spominjala povijest (naravno, ne ona istinita), a sve to na ćirilićnim plakatima.

Pretpostavljamo kako su na taj način iskazivali potporu vladi koja je u odlasku, vraćajući istoj uslugu kada je kompletno stala iza njih onemogućujući na sve načine Referendum o obitelji, koji je na njihovu žalost, uspješno proveden.

I onda se pitaju zašto ih ne volimo?
» >

Dodaj komentar
Neregistrirani korisnici moraju proći vizualnu provjeru identiteta.

Ime (obavezno)

E-mail (obavezno)

Web stranica

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
3000 simbol lijevo

Obavijesti me o sljedećem komentaru

Sigurnosni kod
Osvježi

Pošalji
JComments

© 2010 http://www.Dragovoljac.com
Sva pitanja o stranici uputiti na webmaster
Glasilo hrvatskih branitelja – ratnih veterana Republike Hrvatske
WEB Dizajn: N.I.K.O.L.A
Većina slika na portalu su montaža i kao takve ih treba tretirati
Attachments
zagreb_pride6-1406_673429S0.jpg
gaypri2014zg.jpg
gaypri2014zg.jpg (55.22 KiB) Viewed 21590 times
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

U DOBROM DRUŠTVU

F.M.
23:09, 14.06.2014.

Pogledajte koga LGBT aktivisti napadaju ove godine

Na povorci LGBT osoba i njihovih podupiratelja održanoj u subotu u Zagrebu, LGBT aktivističke skupine ponovno su izabrale “homofoba” godine – dr. Željku Markić.

Šest osoba koje su ove godine LGBT udruge etiketirale kao homofobe ugledni su građani, osobe koje su u svom području djelovanja ostvarile dojmljive uspjehe. Zajedničko im je da su se javno izjasnili ili da je brak zajednica žene i muškarca ili da se protive tome da homoseksualni parovi posvajaju djecu ili ih dobivaju in vitro fertilizacijom.

Niti jedna od osoba koje LGBT aktivisti ove godine nastoje zastrašiti i obeshrabriti za daljnje, javno i argumentirano iznošnje stavova o braku i pravima djece – nije u svojim nastupima iznijela uvredu ili iskazala netrpeljivost prema osobama koje odabiru živjeti homoseksualnim životnim stilom. Donosimo neke činjenice o homofobiji i osobama koje ove godine LGBT aktivisti nastoje diskreditirati u javnosti.

Homofobija (od grč. homós koja znači isti, jednako i phóbos koja znači strah) je termin kojim se želi označiti strah i/ili averziju prema osobama koje odabiru živjeti hoomoseksualnim životnim stilom.

Samu kovanicu – homofobija – kritziraju brojni stručnjaci, jer psihijatrija ne poznaje psihičku bolest sa takvim nazivom. Isto tako – kod osoba koje ne podržavaju homoseksualni stil života ili nisu skloni homoseksualcima – u načelu se ne primijećuje strah od homoseksualaca – što bi bio preduvjet da se govori o “fobiji”.

LGBT aktivisti pojam “homofobija” koriste za etiketiranje i diskreditiranje svojih neistomišljenika. Vodeća svjetska novinska agencija “Associated Press” je 2012. god. prestala koristiti termin “homofobija” u svojim tekstovima, uz objašnjenje da je riječ o političkoj etiketi namijenjenoj diskreditiranju neistomišljenika.

Tko su osobe koje su ove godine uvrštene na LGBT listu “homofoba”?

Prof.dr.sc. Aleksandra Korać Graovac
aleksandra1-300x200.jpg
aleksandra1-300x200.jpg (13.2 KiB) Viewed 21587 times
Prof. dr. sc. Aleksandra Korać Graovac – profesorica na Katedri obiteljskog prava Pravnog fakulteta u Zagrebu. Istupila je iz radne skupine za izradu Zakona o životnom partnerstvu homoseksualnih osoba zbog mišljenja da predoženi zakon ne štiti interese djeteta. Također je iznijela niz argumenata protiv novog Obiteljskog zakona koji, po njezinom mišljenju, predstavlja korak unazad u zaštiti djece i obitelji.

Don Damir Stojić
damirstojicsava-300x190.jpg
damirstojicsava-300x190.jpg (13.67 KiB) Viewed 21587 times
Mr.sc. don Damir Stojić – katolički svećenik, salezijanac, studentski kapelan u studentskom domu “Stjepan Radić” od 2007. godine, omiljen među mladima, posljednjih godina drži niz predavanja o teologiji tijela i spolnosti te promiče učiteljstvo Katoličke Crkve da je brak zajednica žene i muškarca.

Blanka Vlašić
vlašić-300x199.jpg
vlašić-300x199.jpg (13.54 KiB) Viewed 21587 times
Blanka Vlašić – hrvatska atletičarka i rekorderka (208 cm – 2. rezultat svih vremena) i dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis. Rođena u Split 8. studenog 1983. Privukla je pažnju svjetske atletske javnosti već sa 16 godina, kada je počela ostvarivati zapažene rezultate. S nepunih 17 godina nastupala je na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine. Ponosno predstavlja Hrvatsku i postiže uspjehe na svim važnijim natjecanjima. U tijeku izjašnjavanja birača o potrebi raspisivanja referenduma o braku ona i njezin otac i trener, javno su se založili za ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca.

Akademik Željko Reiner
reiner-300x207.jpg
reiner-300x207.jpg (14.45 KiB) Viewed 21587 times
Akademik Željko Reiner – aktualni potpredsjednik Hrvatskog sabora, bivši ministar zdravlja u Vladi Republike Hrvatske. Liječnik je, internist i redoviti je profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Kraljevske akademije u Londonu. Javno se zalagao za ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca.

Dr. Željka Markić
zeljka_markic-1-of-1-4-300x199.jpg
zeljka_markic-1-of-1-4-300x199.jpg (11.41 KiB) Viewed 21587 times
Dr. Željka Markić - liječnica, poduzetnica, od devedesetih godina društveno je angažirana na području zaštite ljudskih prava te je članica međunarodnog upravnog odbora udruge Marys Meals, Marijini obroci. Članica je organizacijskog odbora građanske inicijative „U ime obitelji“ koja je uspješno organizirala prvi građanski referendum u Hrvatskoj na kojem je 67% birača zatražilo ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca.

Prof.dr. Željko Čorušić
20140318corusic-portret2-300x227.jpg
20140318corusic-portret2-300x227.jpg (17.76 KiB) Viewed 21587 times
Prof.dr. Željko Čorušić – profesor ginekologije i opstetricije, pročelnik Zavoda za ginekološku onkologiju KBC Zagreb. Javno se izjasnio protiv toga da homoseksualni parovi i žene samice in vitro oplodnjom dobivaju djecu koja su automatski lišena mogućnosti da poznaju svog oca. Javno je podržao ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca.

Izvor: Narod.hr/Agencije

http://narod.hr/hrvatska/homofobi/
EdgarFranjul
Sheriff
Sheriff

Post by EdgarFranjul »

Homofobija – inverzija pojmova i politička etiketa

Kao dan „službenog“ uvoda u agresivno ponašanje LGBT aktivista obično se uzima 27.06.1969. godine, kada je pred barom „Stonewall“ u New Yorku razjarena masa razbijala sve pred sobom. Taj dan se naziva “Gay Liberation Day”. Povodom racije zbog nedozvoljenog točenja alkohola u tom baru kojega su vodili lokalni mafijaši, ljuti pripadnici homoseksualne zajednice su ozlijedili 4 policajca. Inače najpopularniji slogan gay – aktivista tih godina glasio je: “Two, four, six, eight – Smash the family, smash the state! “- „2 , 4 , 6 , 8 – uništi obitelj, uništi državu!„. To je bit njihovog „programa“.

Poslije ovog razbijačkog čina kojega LGBT obilježavaju kao svoj dan, kontrolu nad pokretom preuzima “Gay Liberation Front”.

Ovi aktivisti su kao svoj primarni cilj imali vršenje pritiska na psihologe i psihijatre. Od 1970. do 1973. gay aktivisti su neprekidno napadali i prijetili psihijatrima a takve prijetnje su dovele do glasanja, da se homoseksualizam „ukine“ kao bolest. To je ujedno bio prvi put u povijesti medicine, da se na taj način ukida neka bolest. Nova kategorija je glasila ” Sexual orientation disturbance “. Dr Robert Spitzer koji je svojim autoritetom u struci tada pomogao da se homoseksualnost makne sa popisa psihijatrijskih poremećaja, poslije je u svojim istraživanjima ustanovio da ipak može doći do promjene neželjene seksualne orijentacije. Pod pritiskom gay lobija, svoj iskaz je morao ublažiti, ali ipak nije od njega u potpunosti odstupio. Kada je ova odluka izglasana, mnogi članovi APA (American Psychiatric Asociation) se nisu slagali i tražili su da se svih 17905 članova izjasni. Glasalo je samo 10555 jer ostali nisu dobili poziv. Od onih koji su glasali, „za“ skidanje homoseksualnosti sa popisa bolesti je glasalo njih 5854 (32,7 % ukupnog članstva APA). Cijeli proces glasanja je nadgledala organizacija “National Gay and Lesbian Task Force”, koja je ujedno slala članovima pisma sa preporukom da glasaju „za“.

Godine 1985. Marshall Kirk i Hunter Madsen plasirali su „born that way“ teoriju kao osnovu njihove kampanje u prikazivanju LGBT populacije kao žrtve. Iste godine napisali su članak pod nazivom „The gay agenda“ koji je izašao u homo magazinu „Cristopher Street“. U članku su predstavljeni strateški važni ciljevi koje treba postići u raspravi o homoseksualnosti i kako treba prisiliti oponente da se povuku ili će biti prikazani na najgori mogući način.

Godine 1987. spomenuta dvojica napisali su novi članak pod nazivom „The Overhauling of Straight America“ u novinama „Guide“, ali i još nekima. Godine 1988. je organizirana konferencija pod nazivom “War Conference” na kojoj je učestvovalo 175 lidera LGBT pokreta koji su ondje usvojili službenu strategiju predloženu od ove dvojice i složili se da kao polazište u svojoj borbi uzmu da se oni takvima rađaju, makar u prilog tome ne postoje nikakvi znanstveni dokazi. M. Kirk i H. Madsen 1989. izdaju novu knjigu pod nazivom “After the Ball: How America Will Conquer Its Fear and Hatred of the Gays in the 90s”. Ova knjiga je bila još jedan priručnik, možda i najvažniji, da se (kako oni kažu) javnost uvjeri da su gay osobe žrtve .

Poznatih 6 točki njihovog programa u cilju kako da oni ispadnu žrtve, i da se pritom sotonizira neistomišljenike, te kako uvjeriti „straight“ ljude da se homoseksualci takvima rađaju su od tada do danas:

1. pričati o gay ljudima i pokretu uopće što glasnije i što češće;

2. opisati gay-eve kao žrtve, nikako kao agresivne izazivače;

3. dati zaštitnicima pravi cilj – napraviti takvu kampanju, opisujući gay zajednicu kao žrtve društva, kako bi im i „straigt“ ljudi stali u obranu;

4. učiniti da gay ljudi izgledaju dobro;

5. učiniti da „ugnjetavači“ izgledaju loše;

6. prikupiti novac iz svih gay zajednica, radi što jače/agresivnije medijske kampanje .

Ovo je uvod potreban, kako bi se moglo govoriti o naslovnoj temi kao inverziji pojmova i kao političkoj etiketi koja vrijeđa zdravi razum proglašavajući većinsku populaciju „homofobnom“. Homofobija je krajnje nestručan i trivijalan naziv za normalne ljude koji su u većini a koji imaju određeni, manji ili veći stupanj averzije prema homoseksualnoj ideologiji. Namjerno ističem da je riječ o ideologiji, stoga što reprezentanti u javnosti koje se tobože bore za „dobro“ svih osoba homoseksualne orijentacije nastupaju sa isključujućih pozicija diskreditacije bilo kakve kritike naspram stavova koja zastupaju. Stoga su oni zadnji koji trebaju nekome predbacivati diskriminaciju – zapravo je njihov nastup i sveukupno javno djelovanje izrazito diskriminatorno.

Slijedom toga izmišljen je i termin „homofobija“, koji je izvorno upotrebljavan u psihijatrijskom žargonu da bi se opisao strah pojedinca od vlastitih homoseksualnih inklinacija. Međutim gay-aktivisti su taj termin ukrali i redefinirali ga, kako bi označavao bilo kakav negativan stav,“mržnju“ ili „strah“ od homoseksualaca. Kao retoričko oružje, namjena mu je diskreditirati, omalovažiti i poniziti svakoga tko se protivi homoseksualnom ponašanju ili neopravdanoj legalizaciji njihovih ostalih „prava“ – prvenstveno na „brak“ i usvajanju djece. Averzija koja se kod normalnih ljudi javlja je instinktivna i intuitivna reakcija na promoviranje homoseksualnih „prava“ i života homoseksualne populacije a na štetu normalne obitelji – muško-otac, žensko-majka i djeca. Pošto je homoseksualnost po DSM-u do 1973.godine spadala u tzv .“parafilije“ te po političkom a ne znanstvenom ključu ekstrahirana iz te skupine, moglo bi se averziju prema ponašanju ostalih poremećaja koji su ostali u skupini nazivati -„fetišizofobija“, „froterizofobija“, „pedofilofobija“, „sadomazofobija“, „transvestofobija“ , „voajerofobija“ itd . – no znamo da to nema nikakve veze sa fobijama.

Fobija je trajni, bezrazložni strah uzrokovan prisutnošću ili zamišljanjem specifičnog objekta ili situacije koja ne predstavlja realnu opasnost. Izloženost objektu ili situaciji dovodi do trenutne reakcije u smislu visokog stupnja anksioznosti ili pak do pokušaja izbjegavanja objekta ili situacije. Simptomi povezani sa fobijom ili model izbjegavajućeg ponašanja vezanog za određene objekte ili situacije može u značajnoj mjeri utjecati na sposobnosti svakodnevnog funkcioniranja. Odrasli sa specifičnom fobijom prepoznaju da je strah pretjeran i bezrazložan, ali usprkos tome ne mogu mu se oduprijeti. Osoba osjeća strah prilikom dolaska u određenu situaciju koje se boji a izraženi su fizički simptomi koji su pojačani: znojenje dlanova, crvenilo na licu, lupanje srca, bol u prsima, osoba ima osjećaj da nema zraka i da će se ugušiti, drhtanje ruku i nogu te podrhtavanje glasa.

Sa ovim opisom jasno je da većina normalnih ljudi koje ne podržavaju homoseksualnu ideologiju nemaju ništa od ove „homofobije“ niti proživljavaju takvu ili sličnu simptomatologiju.

Stoga većina normalnih ljudi ima averziju prema zajednicama koje nemaju kvalitetu obitelji. Minorne skupine gay-aktivista žele, pak, agresivnim reklamiranjem pošto-poto dovesti takvo ponašanje do stupnja vrline i ozakoniti na štetu prirodne obitelji. Tako je veliko mnoštvo ljudi:

1. protiv gay-parada i reklamiranja homoseksualnosti

2. protiv legaliziranja istospolnih brakova

3. protiv umjetne oplodnje za istospolne parove

4. protiv usvajanja djece od strane istospolnih parova .

Sa druge strane za većinu normalnih ljudi su prihvatljive zajednice koje imaju kvalitetu obitelji te tako smatraju itekako vrijednim štititi obiteljske vrijednosti koje se ugrožavaju:

1. muško i žensko kao prirodni oblik obiteljske zajednice

2. zaštita nerođene djece i borba protiv abortusa

3. roditeljski odgoj uz primjenu nagrada i kazni za dobrobit djece

4. zaštita starih, bolesnih i nemoćnih ljudi i borba protiv eutanazije

5. zaštita obiteljskih vrijednosti kao uvjet opstanka naroda i države .

Dakle termin „homofobija“ definira opoziciju homoseksualnosti kao mentalnu bolest. Tako dolazi do inverzije pojmova, pa su sada svi homoseksualci u potpunosti zdravi a svi oni koji govore protiv homoseksualnosti su mentalno bolesni.

Ukoliko neki ili većina LBGT osoba sebe ne smatraju bolesnima, nitko ih ne tjera da se liječe ako to ne žele – to svakako mora biti čin slobodne volje, ali zašto to uskraćuju onima koji bi ipak potražili pomoć u smislu reorijentacije koja je itekako moguća, te zašto većinu normalnih ljudi etiketirati nepostojećom boleštinom „homofobijom“?! Jedini odgovor leži u samom naslovu ovog teksta – to nije ništa drugo nego politička etiketa za ostvarenje političkih ciljeva homoseksualne ideologije koja htjeli – ne htjeli ide na direktnu štetu obiteljskih vrijednosti .

Nadalje, termin „homofobija“ koristi se kao semantički ekvivalent „rasizmu“, sa ciljem da bi se javnosti prikazalo kako je opozicija homoseksualnoj ideologiji jednaka predrasudama prema nacionalnim manjinama. Općenito, navedeni aspekti „homofobije“ služe kako bi se ušutkali i posramili oponenti. Ukoliko se netko usprotivi homoseksualnoj ideologiji može ga se odmah označiti kao metalno bolesnog ili kao rasista.

Ako su gay-aktivisti zaista pravi borci za ljudska prava, trebali bi za početak prestati koristiti izmišljotinu nazvanu „homofobija“ te početi govoriti punu istinu koju nosi zdravstveni rizik odabira homoseksualne orijentacije. Nitko, naime, nije rođen kao gay – to je potpuni mit bez ikakve znanstvene podloge.

Drugi mit jednak tome jest nijekanje mogućnost liječenja (ukoliko osoba homoseksualne orijentacije to želi) u cilju reorijentacije; gay – aktivisti javnosti prikazuju jedino slučajeve heteroseksualnih osoba koje postaju homoseksualcima, kao da obrnuto nije moguće.

Treći mit se odnosi na sveukupnu borbu homoseksualne ideologije koja ruši tradicionalne obiteljske vrijednosti ne samo vjernika, nego također i agnostika, ateista i ostalih koji žive po svojoj savjesti. Savjest osoba koje namjerno ruše temeljne obiteljske vrijednosti – koliko god sebe uvjeravali u suprotno - ne može biti čista. To je posljednji mit koji želim istaknuti. Jednostavno rečeno ne bi bilo niti njih da njihovi roditelji nisu bili otvoreni Životu, jer suprotno od „kulture života“ jeste „kultura smrti“ i nema ništa između toga. Izbor je na svakome od nas kojoj kulturi želimo pripadati i kojoj zajednici želimo dati pravo prvenstva. To nisu dvije jednakovrijedne zajednice, jer jedan par homoseksualaca nema kvalitetu prirodne obitelji, koju je heteroseksualna zajednica oduvijek imala, ima i imat će.

Stoljećima je to bilo tako i nijedna homoseksualna ideologija u obliku gay-revolucije i pripadajućeg marketinga koji promovira inverziju pojmova to ne može nikada promijeniti.

Dipl. psiholog Alen Peruško,prof.

Reference :

1. “Marketing zla, Kako su nam radikali, elitisti i pseudostručnjaci prodali pokvarenost pod krinkom slobode”, David Kupelian, nakladnik Harfa, biblioteka Istina, 2010 .

2. “After the Ball: How America Will Conquer Its Fear and Hatred of the Gays in the 90s”, Marshall Kirk i Hunter Madsen, Doubleday 1989.

3. “Homophobia: A Scientific Non-Political Definition”, Presented by Dr. Sander J. Breiner, http://www.narth.com/docs/coll-breiner.html

http://www.katolik.hr/nekatolickeskupin ... a-etiketa/
Post Reply